mies ja nainen erilaisia(ko?)

Lukiessani HäSa  11.4. 2009. s. 15. Emmi Itärannan tarinaa Canterbyrystä, heräsi pienoisissa aivoissani kysymyksiä. Emmi antoi ymmärtää, että  juhlapyhien perinneruuissa ja tavoissa on kysymys  ihmisen perusturvallisuudesta. Hän kertoi mm suklaamunien traumasta jonka hän oli saanut ollessan ulkomailla, sieltä näet ei löytynyt oikean kokoisia s.munia.

 Jäin miettimään, että jos juhlapyhät merkitsevät naiselle jotain niin pyhää ja eritysitä, mitä ne mahtavat  merkitä miehelle. En voinut olla kysymättä puolisoltani, että jos hän viettäisi esim. joulua tai pääsiäsitä ulkomailla tai missä muualla tahansa yksin, laittaisiko hän koristeita ja himmeleitä saavuttaakseen joulumielen tai värjäisikö hän munia  että pääsiäinen tuntuisi pääsiäiseltä, yks kantaan hän vastasi että ei. 

Jos Emmi on oikeassa päätelmineen,  niin herää kysymys ovatko meidän miehemme jotenkin perusturvattomimpia kuin naiset, koska heille ei merkitse joku juhlapyhän rekvisiitta samaa kun meille naisille. Olisi todella mielenkiintoista tietää miesten mielipiteitä asiasta, vai eikö miesten ole koskaan kuulunut edes miettiä moisia tyhjänpäiväisyyksiä kun naiset on hoitaneet niin joulut kuin pääsiäisetkin koristeineen ja perinneruokineen. 

Kommentti artikkeliin “mies ja nainen erilaisia(ko?)”
  1. Erkki Strömberg sanoo:

    Kyllä varmaankin on asennoituminen erilaista perusmiehillä ja naisilla kaikkiin juhlapyhäjuttuihin. Ainakin tuntuu näin kotoa katsottuna. Vaimoni on aina halunnut laittaa joulun, pääsiäisen, vapun, juhannuksen ja lasten synttärit ns. vanhan kaavan mukaan. Se tuntuu hyvälle ja on lasten mieleen jopa odottavat niitä juttuja vielä aikuisenakin. Juuri eilen pääsiäismunia piilottaessaan ja pesiä etsiessä vaimo totesi tehneensä tätä jo 20 vuotta. Se on pitkä aika mutta perinteitä säilyttävää ja siksi suotavaa, itse en moista jaksaisi, siis kaikki kunnia niille jotka vanhoja perinteitä ja kunnon arvoja säilyttävät. Vappuna sitten s-kolataan!

Jätä kommentti

css.php